Slaapcoach Angst
Introductie

Mark Schadenberg

Mijn naam is Mark Schadenberg: slaapcoach, lifecoach, auteur, oud-beroepsmilitair, sportfanaat, maar bovenal levensgenieter. Met mijn (mensen)kennis en ervaringen, inspireer, motiveer en begeleid ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en met belangrijke levensvragen. Op zoek naar de connectie met het innerlijke kind, voor het leiden van een bewuster en gelukkiger leven.

Na meerdere missies als beroepsmilitair te hebben meegemaakt ervaarde ik veel innerlijke onrust en onderdrukte angsten. Mijn lichte vorm van PTSS veroorzaakte slaapproblemen, welke op hun beurt weer problemen opleverden in mijn dagelijkse leven. Ik ging mij verdiepen in spirituele vraagstukken en ontdekte de sleutel tot die innerlijke rust waar ik zo naar op zoek was. Deze ervaring heeft mij motivatie gegeven om anderen te begeleiden bij deze reis. Door het delen van mijn eigen verhaal, het luisteren naar anderen en het lezen van vele boeken, blijf ik mijzelf ontwikkelen om zo de mensen om mij heen nog beter te kunnen helpen.

Mark

2006
Mijn eerste uitzending als militair naar Afghanistan
2007-2011
Opleiding tot militair verpleegkundige
2012
Tweede uitzending naar Afghanistan
2013
Overplaatsing naar de Koninklijke Luchtmacht als Flight Nurse
2014
Ondersteuning op crash side MH-17
2016
Derde uitzending naar Afghanistan
2016
Start spirituele reis & influencer journey
2017
Uitzending Koeweit
2017
Einde van mijn carrière bij Defensie.
2018
Werk als Personal Trainer
2018 - heden
Start van mijn loopbaan als coach

Mijn verhaal

 

Ik was een jaar of 10 , zat op de basisschool en vermaakt me met lezen en hockeyen. Volgens mijn klasgenootjes paste ik dan ook niet in het ideale plaatje van ‘stoer jongetje’. ‘Harry Potter!’, ‘pussy!’. Al die tijd werd ik veel gepest. Heel mannelijk was ik inderdaad niet. Ik hield meer van praten dan van voetballen.. en van dagdromen. Om die onzekerheid over ‘mannelijk genoeg’ zijn van me af te schudden besloot ik in opleiding te gaan tot militair en in 2006 werd ik dan ook voor het eerst uitgezonden naar Afghanistan. 

In de jaren en verschillende missies en opleidingen die volgden, vond ik mijn uitlaatklep in sporten. Het gevoel van controle bracht mij rust. Op de diverse plekken waar ik heb gezeten startte ik met het geven van personal training. Eindelijk was ik dan die echte man!

Achter de schermen was het plaatje echter verre van perfect. Na het zien van zoveel ellende, dood, bloed en verderf, was mijn nachtrust niet meer hetzelfde. Alle gebeurtenissen, waaronder de missie naar de crashsite van de MH17, zorgden voor een emotioneel afgestompte versie van mijzelf. Eéntje met een lichte vorm van PTSS en daarmee chronische slaapproblemen.

Inmiddels werk ik al jaren niet meer voor defensie, maar geef ik personal training, coaching gericht op slaap en word ik gevraagd te spreken in mijn rol als slaapexpert. Twee thema’s die me nauw aan het hart liggen en waarvan ik weet dat – indien in balans – deze kunnen bijdragen aan een langer en gelukkiger leven.

Boek slaapcoach mark schadenberg

Op zoek naar coaching of wil je mij inhuren als presentator of spreker?